Kursus i refleksive og relationelle ledelseskompetencer
Traditionel ledelse bygger på målrationelle, effektive og resultatorienterede processer. Det er en ledelsesform, der gennem tiden været særledes succesfuld - især i forhold til implementering af teknologiske forandringsprocesser og forbedring af operative driftsprocesser. Men den målrationelle ledelsestilgang er ikke særlig velegnet til udvikling af innovative, relationelle, kulturelle og værdimæssige arbejdsprocesser.
Beyond Realisme er et udviklingsforløb, der går i dybden med den menneskelige side af hverdagens ledelse. Her er det lederen selv, der er værktøjet. Her går vi et spadestik dybere i det personlige lederskab med inspiration fra nogle af idé- og filosofihistoriens store tænkere. Det er et forløb, der udvikler lederens personlige evne til refleksion, dialog, forståelse og kompleksitetshåndtering.
Morgendagens ledelsesudvikling kalder på mere af det menneskelige; den kalder på ledere, der kan se det store billede og som har stærk etisk dømmekraft, indgående relationsforståelse og smittende indlevelse. Beyond Realisme er det kursus i humanistisk forståelse, du aldrig fik taget dengang på universitetet! Det er et udviklingsforløb, der kombinerer klassisk humanistiske idealer med moderne kompleksitetsteori og post-heroisk ledelsesteori.
Beyond Realisme er et forløb, hvor du udvikler en mere nysgerrig, reflekterende og indlevende tilgang til hverdagens professionelle udfordringer. Det er forløb, hvor du lærere at:
Beyond Realisme er etisk, eksistentiel og fænomenologisk viden til en accelererende, teknologisk og målrationel ledelsestid. Det er humanistiske tænke- og refleksionsprocesser til en krævende hverdag.
Forløbet strækker sig over fem undervisningsdage, der alle veksler mellem oplæg, refleksion, samtaler og øvelser. Kurset kan let tilpasses til jeres konkrete udfordringer og unikke forhold. Kontakt mig for at høre mere...
Det er svært at være ildsjæl i det moderne arbejdsliv. Mange ledere og fagprofessionelle oplever et stort pres på det indre engagement.
Få personlig sparring til arbejdslivet som ildsjæl; stryk din egenomsorg og bliv bedre til at sige 'nej' uden skyld. Pas på dig selv - så du kan blive ved med at brænde - men uden at brænde ud.
Førstehjælp til ildsjæle er samtaler med sparring og inspiration, der hjælper dig til at bevare gnisten igennem en krævende hverdag:
Skriv til mig og fortæl lidt om din situation. Sår tager vi en indledende snak og aftaler et forløb derfra.
Afsæt tre timer en eftermiddag om måneden til filosofisk refleksion i skovens dybe samtalerum.
Filosofisk ledervanding er eksistentiel lederinspiration, der vækker gemte ressourcer og tilfører nye perspektiver til fastlåste situationer. Det er en treenighed af langsomme skridt, nysgerrige spørgsmål og levende natur. Find ind til det væsentlige i dit eget lederskab med diaog og refleksion i naturens skønne mangfoldighed.
Vi mødes kl.15:00 i bålhytten på Halbjerg Naturcampus (lidt nord for Hillerød). Her får du en kort forfriskning samt et filosofisk oplæg med livsnære pointer til en hverdag, der bøvler. Forsynet med spørgeark og samtaleguide går vi i skoven to og to til filosofisk refleksion, samtale og undren. Vi slutter i bålhytten igen til fælles opsamling og gå-hjem-refleksion.
Vel mødt til tanker, der tæller i hverdagens ledelse og arbejdsliv.
Kommende datoer i 2025: 20. august, 18. september, 23. oktober.
HOLD 4: Kursusstart den 15. september 2025.
Et 6-dags udviklingsforløb i praktisk filosofi for ledere. I samarbejde med MacMann Berg i Aarhus.
På dette forløb bringer vi de store filosofiske grundspørgsmål helt i front og reformulerer dem i en moderne og aktuel ledelseskontekst. Udviklingsforløbet er bygget op omkring tre grundmoduler med afsæt i: ERKENDELSE, EKSISTENS og ETIK. Disse tre fokuseringer udgør rammen for udviklingsforløbets teoretiske fokus og praktiske metoder og indfletter inspiration fra nogle af de allermest centrale spørgsmål, som menneskeheden og historiens filosoffer har været optaget af.
’Filosofi til fremtidens ledelse’ er et unikt forløb for dig, der gerne vil et spadestik dybere i din egen erkendelse af dit liv og lederskab. Det er et forløb, der stiller vigtige spørgsmål til dig, dine værdier og anskuelser og til fremtidens ledelse og derigennem skaber betingelser for en mere reflekteret og indlevende ledelsespraksis. Du bliver klædt på til at kunne stille undrende, refleksive og kritiske spørgsmål til egne ledelsesidealer og derigennem skabe nye indsigter med stor betydning for din daglige ledelse og din organisatoriske praksis.
Nye datoer: 23. september plus 20. oktober.
En nænsom tænker til hverdagens ledelse
Den danske teolog og filosof Knud Ejler Løgstrup er nok mest er kendt for sin berømte formulering af den etiske fordring: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”
Løgstrups etiske fordring er bare én af perlerne i en lang række af dybe, eksistentielle og etiske tilgange til livet som menneske. I Løgstrups filosofi møder vi en nænsom og naturlig livsfilosofi, der kredser om menneskelivets mest basale grundelementer: tillid, respekt, omsorg, ansvar, dialog, fællesskab og spontanitet.
I et presset arbejdsliv med stramme styringslogikker og accelererende arbejdstempi tilbyder Løgstrups filosofi en vigtig vitalisering af hverdagens professionelle processer. Vi møder en filosofi, der inspirerer til en dybere, langsommere og mere nærværende måde at være menneske og leder på. Vi møder en smittende livsfilosofi, der udfolder humanistiske kernekvaliteter som respekt og egenomsorg; etik og ansvarlighed samt naturlige og spontane arbejdsprocesser.
I løbet af de to dage vil vi arbejde os ind i tre filosofiske begreber fra Løgstrups 'værktøjskasse' og undersøge hvordan de kan bruges til at udvikle hverdagens ledelse og arbejdsliv:
Kurset henvender sig til ledere, specialister og fagprofessionelle, der ønsker at styrke deres personlige engagement i hverdagen samt hverdagens etiske kompas.
Filosofisk ledersupervision er et udviklingsforløb for lederteams i offentlige og værdidrevne organisationer – særligt på social- og sundhedsområdet. Gennem seks samlinger à tre timer arbejder vi med eksistentielle, etiske og fænomenologiske perspektiver på ledelse og hverdagens dilemmaer. Her er fokus ikke på hurtige løsninger, men på fordybelse, nærvær og meningsfuld refleksion.
Forløbet styrker lederes evne til at navigere i kompleksitet og håndtere strategiske, faglige og relationelle udfordringer, samtidig med at det understøtter udviklingen af både personlig og professionel identitet i tværfaglige samarbejder. Undervejs opbygges et stærkt og forpligtende refleksionsfællesskab, hvor forskellighed værdsættes som en ressource, og hvor der er rum til at være menneske – også i lederrollen.
Vi undersøger ledelse gennem temaer som undren, etisk dømmekraft, dialog og selvindsigt. Forløbet skaber et frirum for eftertanke og bidrager til at styrke den enkelte leders væredygtighed i en travl og kompleks hverdag.
Forløbet tager afsæt i Tommy Kjær Lassens bog Filosofi for ledere – fordybelse, nærvær og mening i det daglige lederskab.
Kontoradresse:
Postadresse: